Oktatás

Biztonságosan hajózni, felelősségteljesen fuvarozni, szállítmányozni csak kiválóan képzett hajós és parti személyzettel lehet.

A magyar hajósoktatás az elmúlt évtizedekben egész Európában elismerten kiváló szakembereket nevelt. A felsőfokú hajósoktatás megszűnésével e folyamat megtorpant, mára csak néhány fórum és lelkes szakember végzi a hajós szaktudás átörökítését az utánpótlás nevelést.

A Benship Hungary Kft. elkötelezett a Magyarországon folyó hajós és szállítmányozói képzések támogatásában. Közreműködünk a képzésben, a vizsgáztatásban és abban, hogy a leendő szakemberek a szükséges gyakorlatot valós környezetben megszerezhessék.

Részt veszünk

  • oktatóként a középfokú hajósképzésben
  • külső előadóként a hajózást, szállítmányozást érintő közgazdasági, szállítmányozási felsőfokú oktatásban
  • hatósági vizsgabiztosként a Nemzeti Közlekedési Hatóság hajós hatósági vizsgáin

 

Budapesti Műszaki Egyetem www.bme.hu

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen hajózással kapcsolatos képzés jelenleg a Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar, Közlekedésüzemi és Közlekedésgazdasági tanszékén folyik.

Meghívott előadóként rendszeresen oktatunk leendő közgazdászokat, szállítmányozókat a hajózás, hajós szállítmányozás specialitásaira.

Külső konzulensként közreműködünk a diplomamunkák elkészítésében, vizsgabiztosként az államvizsgákon.

Budapesti Műszaki Egyetem

 

Magyar Hajózási Akadémia www.hajosakademia.hu

A Hajós Akadémia hiánypótlásként 2008-ban került megalapításra azzal a céllal, hogy a hajózás iránt érdeklődő fiataloknak segítsen az elhelyezkedésükhöz szükséges tudás és képesítések megszerzésében.

Az Akadémián hajóvezetői és kishajóvezetői képzéseken túl matróztanfolyamot, hajóradar kezelői tanfolyamot, hajóvezető képzést és számos más olyan lehetőséget találnak a jelentkezők, ami elindíthatja hajós, illetve tengerész életpályájukat vagy segítheti őket a hajós karrier kiteljesítésében.

Hajósakadémia